Award Winner 2015:

UC Davis Student Community Center

Davis, California

The University of California, Davis, Student Community Center was the first building to be completed in the revitalization of the center of campus. The 43,000 square foot space achieved LEED-NC Platinum and is home to several student organizations, and also includes study spaces, multi-purpose and meeting rooms, and a student-run cafe. Funded by student fees, the project advisory committee included three student members. These students were involved in each phase of the programming, design, construction, and selection of finishes and furniture for the building.
For more information, view the project submittal (pdf) >>

Survey Results

As the project team planned out the features of the new Student Community Center, they were able to utilize results from previous occupant surveys to recognize problem areas (including acoustics, natural light, and ventilation) and tackle them during the design process.
View the survey results (pdf) >>

Project Comments

"This building is a labor of love for so many students, staff, and administrators. Receiving CBE's Livable Buildings Award is such an honor and acknowledgment of all the hard work that went into creating a home away from home for our students."
--Sheri Atkinson, Director, Student Community Center

“Having the chance to help create a building that directly impacts the daily lives and university experience of so many people has been one of the most rewarding and exciting opportunities. Working with University members, student organization leaders and student representatives translated to a building that is not only safe, comfortable and eco-conscious, but really a second home to so many people.”
--Thomas Crowley, Project Architect, BAR Architects

Project Team

Master Architect: BAR Architects
Design-Build Team:
Contractor:
Flint Construction
Architect: MFDB Architects
Landscape Architect: The HLA Group
Mechanical/Plumbing Engineer: FM Booth
Electrical Engineer: Rex Moore
Structural Engineer: Buehler & Buehler
Acoustics: Acoustics and Vibration Group
Food Service: Avanti Restaurant Solutions

UC Davis SCC

The UC Davis Student Community Center.
Photo credit: Bo Botelli (UC Davis) and Doug Dun..

UC Davis SCCInterior open space provided for studying and gathering. Photo credit: Bo Botelli (UC Davis) and Doug Dun..